прати
RSS канал на статиите на БГ Кредит
Меридиан Мач
www.bggp.net
Лаптопи
Real estate
Кредитни карти Transcard
дата: 2008-02-18


"Транскарт" АД е създадена през декември 2001 г. с цел издаване и обслужване на кредитни карти чрез собствена мрежа от терминали и собствен авторизационен център за обработка на картови разплащания.

Мисията на “Транскарт” АД е да предлага качествени продукти в сектора на електронните разплащания в България. Проектите на дружеството се реализират чрез иновативни решения и съгласно най-високите международни стандарти.

Компанията разполага с офиси в редица български градове: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Перник, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Кредитните карти Транскарт представляват финансова услуга, която дава възможност на притежателя й да осъществява различни операции - от разплащането на ежемечните разходи до индивидуални покупки в магазини, като при това клиентът се ползва с отстъпки в редица търговски обекти.

Понастоящем кредитните карти Транскарт се ползват с редица предимства:
опростена процедура за кандидатстване; 
изградена широка мрежа на действие;
гратисен период на ползвания кредитен ресурс;
няма депозираи или блокирани средства в банкова сметка;
опции за онлайн разплащания и др.;
разсрочване на задължението по избор на клиента и ниски лихви при просрочие;

няма изискване за минимален оборот на картата;
не са необходими поръчители;
клиентът сам определя срока на погасяване на ползвания кредитен ресурс и размера на вноските;
притежателите на Транскарт разполагат с 24-часово информационно обслужване.

Услуги за притежатели на кредитни карти Транскарт

Транскарт е добро решение за хората, които предпочитат да не се занимават с плащане на сметки на място. Всеки един картодържател на Транскарт се ползва от възможността да спеси време като изпозва картата за заплащане на услуги към:
- Транс Телеком;
- Електроразпределение;
- БТК;
- Топлофикация (София, Варна, Велико Търново, Враца, Пловдив)
- Софийска вода, ВИК Варна, ВИК Пловдив, ВИК Русе;
- Мобилтел;
- ГлоБул;
- iTV Partner и
- Булсатком.

Кредитните карти Транскарт за приложими и към онлайн разплащането. Транскарт предлагат два начина за плащане на сметки чрез интернет: Плащане след преглед и потвърждаване или Автоматично плащане на сметки.

Кредитни карти Транскарт

За да отговори на нуждите и потребностите на своите клиенти, Транскарт се предлага в четири разновидности:
- за физически лица - Classic и Gold;
- за корпоративни клиенти Fleet и Business.

1. За физически лица
а) Транскарт Classic

Приложение: Транскарт Classic е едно добро решение за покриване на ежедневните разходи, плащане на месечни сметки, осъществяване на извънредни покупки.

Характеристики на Транскарт Classic:

Кредитният лимит на този тип карта е до 1 500 лв с опция за гратисен период до 45 дни. Погасяването на използвания кредитен ресурс става по преценка на самия картодържател, като лихвеният процент при просрочване е 1,5 % за месец.

Издаването на Транскарт Classic е безплатно, няма транзакционни такси при покупка и обслужване на допълнителни карти. Картодържателите на на тази карта Транскарт се ползват и с едногодишен период, по време на който не се плаща такса обслужване.

Картодържателите на Транскарт Classic се ползват с допълнителни отстъпки при всяка покупка. Те разполагат с възможност за теглене на пари в брой, 24-часово информационно обслужване и опция за онлайн справки.

б) Транскарт Gold
Приложение: Транскарт Gold осигурява на своите картодържатели допълнителна финансова сила и привилегии.

Характеристики на Транскарт Gold:

Кредитният лимит на картодържатели на Транскарт Gold е в размер на 8 000 лв. Лихвеният процент при просрочване за един месец е 1, 22 %, като клиентът се ползва с опция за безлихвен гратисен период до 45 дни.

Издаването на Транскарт Gold е безплатно, няма транзакционни такси при покупка и обслужване на допълнителни карти. Картодържателите на на тази карта Транскарт се ползват и с едногодишен период, по време на който не се плаща такса обслужване.

Картодържателите на Транскарт Gold се ползват с допълнителни отстъпки при всяка покупка. Те разполагат с възможност за теглене на пари в брой, 24-часово информационно обслужване и опция за онлайн справки.

2. За корпоративни клиенти
а) Транскарт Fleet
Приложение: Притежаването на Транскарт Fleet е подходящо за корпоративни клиенти, които искат да имат ясен поглед върху разходите за всеки отделен автомобил. Картата дава възможност за определяне на различни ограничения по нея.

„Транскарт” АД предлага на своите настоящи и потенциални клиенти 3 основни типа Fleet кредитни карти:
- Карта тип 1 - за плащане на гориво;
- Карта тип 2 - за плащане на гориво и резервни части;
- Карта тип 3 - за всички стоки без ограничение.

Характеристики на Транскарт Fleet:

Кредитните карти Fleet разполагат с кредитен лимит по желание на фирмата. Безлихвеният гратисен период обхваща максимум 30 дни, като лихвеният процент след гратисния период се определя от ОЛП плюс 10 на годишна база.

Издаването на всяка една Fleet кредитна карта се таксува с 3 лв., като картата се издава на регистрационния номер на моторното превозно средство. Регистрационният номер на МПС-то се изписва върху лицевата страна на всяка карта.

Месечната карта за обслужване на Транскарт Fleet е в размер на 2, 40 лв, като при всяка покупка се дължи транзакционна такса в размер на 6 стотинки.

Картодържателите на кредитни карти Fleet се ползват с допълнителни отстъпки при всяка покупка. Те могат да осъществяват справки и мониторинг на разходите по интернет.

б) Транскарт Business
Приложение: Кредитните карти Транскарт Business са универсално разплащателно средство за всички фирмени разходи.

Характеристики на Транскарт Business:

Както при кредитните карти Fleet, и тук кредитният лимит на картата се определя от фирмата. Безлихвеният гратисен период отново е в рамките на максимум 30 дни, като лихвеният процент след изтичане на гратисния период се определя от ОЛП плюк 10 на годишна база.

Издаването на кредитни карти Транскарт Business се таксува с 3 лв., като при всяка покупка се приспада транзакционна такса в размер на 6 стотинки. Всяка една Транскарт Business е поименна и се издава на определено лице, служител на фирмата.
Всеки един картодържател на Транскарт Business дължи месечна такса в размер на 3 лв., ползва се с допълнителни отстъпки при всяка покупка с картата, има възможност да следи онлайн своите разходи и се ползва с безплатно извлечение на осъществените разплащания.

Контакти

София 1407
бул. Черни Връх 43
тел.: (02) 4969010, (0889) 969010; *77
(0899) 969010
факс: (02) 4969111
e-mail: [email protected]източник: БГ Кредит
Още новини:
Банка ДСК започва да издава кредитни карти с чип
Банка ДСК започва промоционална кампания за притежателите на дебитни и кредитни карти Visa
Без лихви и месечни такси с кредитните карти VISA и MasterCard на Райфайзенбанк
Без такси за теглене от банкомат с кредитните карти на Райфайзенбанк
Започва промоционална кампания по кредитни карти на Банка ДСК

Още теми:
История на кредитните карти
Кредитни карти Transcard
Кредитни продукти за лица със свободни професии
<