10 неизменни бизнес съвета на 10 милионера

Винаги са ме питали как преуспях. Ако някой път ви се случи да бъдете край мен за ден-два, ще забележите, че приятелите ми надхвърлят 30-те, а в повечето случаи и 50-те. Когато започнеш да се движиш в такава обстановка, ще разбереш рано или късно, че те разполагат с ужасно много опит, натрупан през годините, който между другото те нямат нищо против да споделят с теб.

Ето и съветите, които ми дадоха 10-те най-успешни предприемачи:

Няма нищо такова като безопасен залог – само защото приятел или роднина ти казва да инвестираш, не означава, че това е добра възможност. Ако беше наистина толкова добра, те нямаше да ти кажат за нея и биха вложили каквото имат сами. Единствената причина, поради която хората споделят с теб идеи за инвестиционни възможностти, е, че те искат да намалят риска за самите себе си. (Дейвид Ниу – продал компания на aQuantive и съоосновател на BuddyTV).

Няма нужда да започваш собствен бизнес, за да преуспееш. Ако намериш добър бизнес, ти винаги можеш да го купиш, да го развиеш и да го продадеш на печалба. В много случаи това е доста по-малко рисково, отколкото да започнеш всичко от корен. (Бен Хю – закупил компанията I Can Has Cheezburger).

Само защото имаш пари, не означава, че трябва да ги разпилееш – Никога не е имало нужда от малък бизнес или нови начинания, за да пилееш пари. Трябва да бъдеш „недовършен“ по всяко време – какво имам предвид – не действай цялостно. Наеми помещение, достатъчно голямо за офиса ти и 12-те служители, които ще наемеш. Не забравяй и за конферентната зала! (Енди Лиу – продал компания на aQuantive и е другият съосновател на BuddyTV).

Ако искаш да продължиш да правиш пари, трябва да инвестираш в самия себе си – ако престанеш да харчиш пари за себе си, това ще те кара все повече да се състредоточиш върху печеленето сега, а не за в бъдеще. Ако продължиш пък да пестиш пари, няма да има какво да те мотивира да правиш все повече от тях! (Джон Рийз – бащата на имейл маркетинга и собственик на Ламборджини.

Имай смелостта! – изправи се и не се страхувай да конфронтираш този пред теб. Ако оставиш хората да те натискат, до къде мислиш ще стигне това? Оставяйки другите да те притискат, ти самият започваш да приличаш на не особено „голям“, но това, от друга страна, може да повлияе върху начина ти на живот, работата – и то все в негативния смисъл. (Джеръми Шоемейкер – продал компания на MediaWhiz и направил $132,994.97 от Гугъл за един месец).

Да увеличиш търговски капитал е по-трудно от това да те удари гръмотевица – търговският капиталист обикновено няма информация за повечето от направените инвестиции. Но ако направиш така, че инвеститорът усеща, че може да ти помогне с действията си, и ако успееш да покажеш растеж – инвеститорът трябва да е пълен идиот,ако не те финансира. (Гай Кавазаки – писател, предприемач и търговски капиталист.

Няма нищо лошо в това да си последен в списъка – ако изпуснеш възможност, кой го е грижа, има много други, които те очакват някъде там. Виж кой друг е намесен и помисли върху нещата внимателно преди да се втурнеш с двата крака. (Алекс Алгард – ивнеститор и основател на Whitepages.com).

Да стоиш далеч от прожекторите невинаги е лош знак – да бъдеш в светлината на интереса по пресата и различните други медии може и да е привлекателно, но може и да причини на компанията ти много повече грижи. Прекаленото внимание не помага! Така, например, едно такова оповестяване може да доведе до ръст на конкуренцията. Така че най-добре е понякога да стоиш извън прожектора и да си правиш милиони, докато можеш. (Едуард Уим – продал компания на Marchex and основател на компания, лидер на пазара в продължение на много години).

Не съди книгата по корицата й – когато оценяваш някого, не го избирай по автобиографията. Научи се да реагираш на хората. Не ги съди прекалено бързо, защото все пак не знаеш кой ще бъде следващият Бил Гейтс (Джиоф Ентрес – направил милиони чрез инвестиране в компании, които ще бъдат приватизирани или одържавени.

Разбирай хората от друга гледна точка – да бъдеш преуспял не винаги е лесно, затова защо да не увеличиш активите си с още няколкото успешни хора. Може да не си чак толкова преуспял като тях, но ще се постараеш колкото можеш (Мистър Си – инвестирал рано-рано в компания, която е приватизирана по-късно за над 30 млрд. долара.

Източник: www.quicksprout.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *